Zullen honden je missen?

Veel mensen maken zich zorgen dat hun hond ze niet alleen mist als ze in kennels zitten, maar ze uiteindelijk zelfs zal vergeten. Hoewel dit een natuurlijke zorg is als je wekenlang weg bent, is het niet iets waar je bang voor hoeft te zijn. De waarheid is dat je hond je bijna altijd zal herinneren, hoe lang je ook uit elkaar bent geweest. Iedereen die ooit een hond heeft gehad, zal zeggen dat deze dieren hun baasjes kunnen missen.

Dit blijkt duidelijk uit het angstige en opgewonden gedrag van een hond wanneer hij de eigenaar elke dag thuis ziet komen. Het is één ding voor je hond om je te missen, maar het is iets anders dat ze van streek zijn door je afwezigheid. Naarmate uw hond ouder wordt, kunt u vreemd gedrag opmerken als het gaat om uw hond en uw afwezigheid. Als uw hond over het algemeen erg alert is en klaar is om trucs te doen en voor traktaties te werken, maar niets van de soorten doet als u weg bent, missen ze u waarschijnlijk.

Ik kwam dit onderwerp tegen tijdens het hubhoppen, en dit is zo'n toeval, want een paar dagen geleden vroeg ik me af hoe honden reageren als ze iemand missen. Een studie gepubliceerd in Psychology Today onthulde dat honden ons acuter missen als we langere tijd weg zijn geweest. Houd er rekening mee dat hoe jonger een hond is, hoe kleiner de kans dat ze gestrest of angstig worden over het missen van hun baasjes. Hoewel ze de volledige omvang van menselijke afwezigheid misschien niet begrijpen, begrijpen honden wel het emotionele gevoel iemand te missen die niet langer deel uitmaakt van hun dagelijks leven.

Als je hond over het algemeen veerkrachtig en gelukkig is en graag speelt, maar als je weg bent, zullen ze niets van de soorten doen, missen ze je.