Worden honden depressief als hun baasje weg is?

Het is niet ongebruikelijk dat honden rouwen om het verlies van een persoon met wie ze een band hebben gehad en die niet langer aanwezig is. Hoewel ze de volledige omvang van menselijke afwezigheid misschien niet begrijpen, begrijpen honden wel het emotionele gevoel iemand te missen die niet langer deel uitmaakt van hun dagelijks leven. Wanneer een hondenbezitter sterft en zijn huisdier achterlaat, kan de hond een diep gevoel van verlies ervaren en kan hij een periode van rouw doormaken. Hij kan op zoek gaan naar zijn eigenaar of hij kan depressief worden, minder eten en drinken dan normaal en slaapt meer dan normaal.

Probeer de pup te helpen zijn routine in deze periode te behouden en moedig hem aan om alledaagse dingen te doen, zoals wandelen, naar favoriete plekken gaan of spelen. Verwacht dat de hond extra aandacht nodig heeft, vooral als de dood van de eigenaar resulteert in herhuisvesting. Misschien ben je net verhuisd, of heb je een nieuwe baby mee naar huis genomen. Uit het niets wordt je meestal energieke hond teruggetrokken en lusteloos.

Zou je hond depressief kunnen zijn? Ja, zeggen experts. En depressie bij honden verschilt niet zo van depressie bij mensen. Soms kunnen nieuwe honden een bron van stress en opwinding zijn voor een huidige hond, wat meer problemen veroorzaakt. Het is één ding voor je hond om je te missen, maar het is iets anders dat ze van streek zijn door je afwezigheid.

Als uw hond over het algemeen erg alert is en klaar is om trucs te doen en voor traktaties te werken, maar niets van de soorten doet als u weg bent, missen ze u waarschijnlijk. Ik kwam dit onderwerp tegen tijdens het hubhoppen, en dit is zo'n toeval, want een paar dagen geleden vroeg ik me af hoe honden reageren als ze iemand missen. Wanneer een hondenbezitter voor langere tijd weg is, kan het voor de hond moeilijk zijn om te begrijpen en ermee om te gaan. Als liefhebbende hondeneigenaar zult u echter opgelucht zijn te horen dat u uw hond daadwerkelijk kunt helpen als deze wordt aangepakt.

Als je hond over het algemeen veerkrachtig en gelukkig is en graag speelt, maar als je weg bent, zullen ze niets van de soorten doen, missen ze je. Hoewel het waar is dat depressie bij honden na korte tijd vaak vanzelf verdwijnt, is het belangrijk om proactief te zijn met honden met depressie.