Hoe overleven honden als ze verdwalen?

Dus als je een verloren hond hebt, begin dan meteen met zoeken om je kansen om ze te vinden te vergroten. Je hond kan zelfs alleen terugkeren en geur gebruiken om zijn weg te wijzen. Zelfs de meest gedomesticeerde honden kunnen lange afstanden afleggen en overleven door voedsel en water op te zoeken totdat ze weer thuis zijn. Ik hoop ook dat ze herenigd wordt met haar geliefde honden.

Er is iets bijzonder hartverscheurend aan het niet weten wat er is geworden van een dier waar je van hield. Het is triest als een hond sterft, en je kunt veel tijd besteden aan rouwen om dat verlies, maar je weet tenminste dat ze weg is. Je kunt ervoor kiezen om jezelf niet door het onvermijdelijke verlies van een andere metgezel te brengen, maar je kunt die keuze maken met de volledige wetenschap dat je buddy op een dag in de toekomst niet voor de deur zal verschijnen. Uw verloren hond kan dagen, weken of zelfs jaren overleven, afhankelijk van de situatie.

Sommige mensen die een zwerfhond vinden die geen halsband heeft, gaan er automatisch van uit dat hij „dakloos” is en daarom werken ze onmiddellijk om de hond te plaatsen in plaats van te proberen de eigenaar van de hond te vinden. Zelfs als je ervoor kiest om geen zoekhond te hebben, leer je de wetenschap achter hoe, waar en waarom dieren vermist worden en wat je kunt doen om te helpen. Een hond die midden in de nacht ontsnapt, reist verder voordat hij wordt gezien dan een hond die ontsnapt tijdens het spitsuurverkeer. Honden die op het platteland worden gevonden, worden vaak verondersteld „gedumpt en dakloos te zijn; veel reddingswerkers denken nooit dat dit een verloren hond zou kunnen zijn.

Sommigen ontwikkelen een „afwachtende” benadering (in de overtuiging dat hun hond naar huis zal terugkeren zoals Lassie) en tegen de tijd dat ze actief beginnen te zoeken, zijn de vitale eerste paar uur om de hond te lokaliseren (of getuigen die de hond hebben gezien) verdwenen. Wanneer gemiddelde automobilisten een hond van gemengd ras over het trottoir zien draven, is hun indruk vaak dat de hond in de buurt thuishoort of dat het een dakloze verdwaalde is. Bekend zijn met sommige locaties, zelfs weg van huis, kan een hond helpen zijn weg terug te vinden naar zijn menselijke gedachte, het zou geen verrassing moeten zijn dat dit het meest nuttig zal zijn voor een hond die ergens dicht bij huis verdwaalt, zoals in een gebied waar hij of zij vaak gaat wandelen. Afhankelijk van het terrein en de bevolkingsdichtheid waar de hond verloren is gegaan, zullen deze honden over het algemeen redelijk dicht bij huis worden gevonden of worden ze opgepikt door iemand dicht bij het ontsnappingspunt.

Bovendien zullen mensen eerder proberen een raszuivere hond te redden die volgens hen waarde heeft dan een hond van gemengd ras. Als uw hond niet oneerlijk wordt behandeld en hij zijn weg terug naar huis kan vinden, zal uw hond hoogstwaarschijnlijk terugkomen. Ook is grootte belangrijk omdat mensen meer geneigd zijn om kleine honden op te halen omdat ze er kwetsbaar uitzien en gemakkelijker te vervoeren en te huisvesten zijn dan grote honden. Ze gaan ervan uit dat hun hond is „gestolen en verkocht voor onderzoek, terwijl hun hond in feite mogelijk is gered en ter adoptie is aangeboden via een lokaal adoptie-evenement.

Mogelijk moet u naar hun kantoor gaan voor identificatie, omdat ze mogelijk meerdere vermiste honden onder hun hoede hebben.