Hoe lang worden honden vermist?

Statistieken geven aan dat de meeste verloren huisdieren binnen 30 dagen worden hersteld. Maar de tijd varieert sterk, afhankelijk van of het een kat of een hond is. De meeste mensen zullen een zwerfhond opmerken en zelfs proberen hem te helpen. Helaas is er geen eenvoudig antwoord op deze vraag.

In werkelijkheid kan een zwerfhond mogelijk maanden of zelfs jaren alleen overleven. Het hangt af van de pup, waar ze zijn en hun situatie. Als een hond geen voer en geen onderdak heeft, zal hij waarschijnlijk niet langer dan dagen of weken overleven. Als uw pup echter in staat is om lekkernijen van vreemden, restjes en weggegooid voedsel te overleven, en's nachts ergens warm en droog te slapen, kunnen ze maanden of jaren overleven.

Daarom zijn er zoveel zwerfhonden. Het is niet te zeggen hoe gelukkig of vindingrijk je vermiste hond zou kunnen zijn, dus geef nooit de hoop op. Dus als je een verloren hond hebt, begin dan meteen met zoeken om je kansen om ze te vinden te vergroten. Uw hond kan zelfs alleen terugkeren en geur gebruiken om zijn weg te wijzen.

Zelfs de meest gedomesticeerde honden kunnen lange afstanden afleggen en overleven door voedsel en water te zoeken totdat ze weer thuis zijn. Je hebt zeer goede kansen om weer herenigd te worden met je hond. En om stress en zorgen te voorkomen, kunt u vertrouwen op een GPS-hondentracker die u altijd kan laten zien waar uw hond is. Een verloren huisdier heeft een grotere kans om aan u terug te worden gegeven als ze altijd een halsband en een identiteitskaart dragen met uw naam, adres en telefoonnummer.

Om ervoor te zorgen dat uw hond naar huis gaat als hij ooit verdwaald raakt, vraagt u uw dierenarts of plaatselijke dierenasiel om hem te microchippen. Zorg ervoor dat u uw contactgegevens up-to-date houdt met de online microchip-registersite, zoals het Michelson Found Animals Registry. Een volwassen hond kan maximaal vier tot zes uur per dag alleen worden gelaten, als een zeer algemene vuistregel. Een hond die uit een tuin graaft om een geur te verkennen, zal de neiging hebben om een korte afstand af te leggen voordat hij meanderend en verdubbelt terwijl hij een geur verkent.

Aan de andere kant zal een hond die in paniek schiet als gevolg van vuurwerk of donder op een blinde vlucht opstijgen en enkele kilometers rennen. Hoe lang is je huisdier vermist en hoe snel kan hij rennen? Zelfs een kleine hond of een kat kan in slechts 8 uur een afstand van 24 mijl afleggen - dat wil zeggen, als hij non-stop rent voor 3 km/u. Dus haal je kaart eruit, bedenk hoe snel en hoe lang je hond is weggelopen en verklein vervolgens de straal van de gebieden waar je je zoekopdracht zou uitvoeren. Volgens de ASPCA wordt 93% van de verloren pups uiteindelijk teruggevonden door hun baasjes en is er 90% kans om je verloren hond te vinden binnen de eerste 12 uur nadat hij vermist is.

Een hond die midden in de nacht ontsnapt, reist verder voordat hij wordt gezien dan een hond die ontsnapt tijdens het spitsuurverkeer. Sommige mensen die een zwerfhond vinden die geen halsband heeft, gaan er automatisch van uit dat hij „dakloos” is en daarom werken ze onmiddellijk om de hond te plaatsen in plaats van te proberen de eigenaar van de hond te vinden. Zelfs als je ervoor kiest om geen zoekhond te hebben, leer je de wetenschap achter hoe, waar en waarom dieren vermist worden en wat je kunt doen om te helpen. Ze gaan ervan uit dat hun hond is „gestolen en verkocht aan onderzoek”, terwijl hun hond in feite mogelijk is gered en ter adoptie is aangeboden via een lokaal adoptie-evenement.

Honden die op het platteland worden aangetroffen, worden vaak verondersteld „gedumpt en dakloos” te zijn; veel reddingswerkers denken nooit dat dit een verloren hond zou kunnen zijn. Sommigen ontwikkelen een „afwachtende” benadering (in de overtuiging dat hun hond naar huis zal terugkeren zoals Lassie) en tegen de tijd dat ze actief beginnen te zoeken, zijn de vitale eerste paar uur om de hond te lokaliseren (of getuigen die de hond hebben gezien) verdwenen. Dankzij sociale media kun je het woord over je vermiste hond heinde en verre verspreiden, en microchips betekenen dat, hoe ver je huisdier ook dwaalt, er hoop is dat iemand de verdwaalde voor de deur ontdekt. Idealiter zou uw hond altijd een GPS-hondentracker dragen, waarmee u hem binnen enkele seconden kunt lokaliseren.

Vanwege hun ineenkrimpende, angstige gedrag gaan mensen ervan uit dat deze honden zijn „misbruikt”, en zelfs als de hond ID-tags heeft, zullen ze weigeren contact op te nemen met de vorige eigenaar. Bovendien zullen mensen eerder proberen een raszuivere hond te redden die volgens hen waarde heeft dan een hond van gemengd ras. .