Wat doen honden als ze verdwaald zijn?

Veel honden, zelfs honden die thuis normaal niet bang zijn, worden doodsbang als ze verdwaald raken. Agressieve honden, paniekerige honden (vuurwerk, betrokken bij auto-ongeluk) en honden met schichtige, verlegen temperamenten zullen moeilijker te vangen zijn en lopen het risico verder te reizen. Deze honden rennen vaak blindelings en kunnen kilometers lang reizen voordat ze ingrijpen. Wanneer ze uiteindelijk vertragen, zullen ze vaak gebieden zoeken (bebost bos, begraafplaatsen, kreken, enz.

Je moet je zoektocht concentreren op agressieve posterbordverdelingen, aanvankelijk op het ontsnappingspunt en uiteindelijk in gebieden van waarnemingen. De straal voor uw posters moet echter een groot gebied omvatten - in sommige gevallen een straal van 5 tot 10 mijl. Maar in een derde van de gevallen deden honden iets anders. Aan het begin van hun thuisgebonden reis renden ze ongeveer 20 meter (65 voet) langs de noord-zuidas, ongeacht of hun eigenaar zich ten noorden of zuiden van hen bevond of niet.

Vervolgens renden ze terug op een geheel nieuwe route. Hier zijn enkele tips om precies dat te doen, evenals hoe u een verloren hond kunt vinden, hoe u kunt voorkomen dat uw hond verdwaalt in de eerste plaats en wat u moet doen met een verloren hond als u er een vindt. Plaats goed zichtbare posters voor verloren honden in het gebied van verdwijning en maak gebruik van een flyerdistributiedienst die berichten naar huizen stuurt binnen een straal van anderhalve kilometer van waar de hond ontsnapte. Hierdoor kunt u een betere beschrijving van de hond geven dan alleen door het geheugen, wat handig kan zijn in het geval de hond vertrekt voordat de dierencontrole arriveert, of als u contact opneemt met de potentiële eigenaar via flyers of online.

Benediktová speculeert dat alle hondenrassen waarschijnlijk de kracht hebben om magnetische informatie te ontvangen, maar dat het gevoel gewoon slapend is bij honden. Naast het plaatsen van een advertentie over uw vermiste pup, moet u regelmatig het gevonden gedeelte controleren om te zien of iemand uw hond heeft. Als iemand uw hond heeft maar geld eist en uw hond niet teruggeeft tenzij u hem betaalt, bel dan de politie. Als uw hond een halsband draagt met zijn identiteitsbewijs, vaccinatielabels en uw huidige contactgegevens, zorgt u ervoor dat hij snel wordt geretourneerd als ze vermist raken.

Idealiter zou uw hond altijd een GPS-hondentracker dragen, waarmee u hem binnen enkele seconden kunt lokaliseren. En om stress en zorgen te voorkomen, kunt u vertrouwen op een GPS-hondentracker die u altijd kan laten zien waar uw hond is. Je kunt een tweede hond (aan een 30 voet lange riem) gebruiken als attractieapparaat om je hond af te leiden, zodat je dichtbij genoeg kunt komen om hem te vangen. Veel schuilplaatsen hebben ook de mogelijkheid om de informatie van een hond op te zoeken van hun microchip, dus laat ze weten of uw hond is gechipt om het gemakkelijker te maken om hem te identificeren als ze worden binnengebracht.

Bijvoorbeeld, er is de"zwendel met vrachtwagenchauffeurs” waarbij iemand belt om te zeggen dat ze tijdens het rijden door uw gebied een zwerfhond hebben opgepikt en zojuist uw verloren hond Ad hebben gezien. Als de hond gewend raakt aan uw aanwezigheid, kunt u een voet of twee vooruitgaan, nooit recht op de hond lopen, altijd zijwaarts schuddend met uw heup naar de hond gericht. Als, na alle pogingen om dicht bij uw paniekerige hond te komen, is mislukt, moet u mogelijk een grote humane hondenval instellen.