Wat mist een hond?

Een verloren huisdier heeft een grotere kans om aan u terug te worden gegeven als ze altijd een halsband en een identiteitskaart dragen met uw naam, adres en telefoonnummer. Om ervoor te zorgen dat uw hond naar huis gaat als hij ooit verdwaald raakt, vraagt u uw dierenarts of plaatselijke dierenasiel om hem te microchippen. Zorg ervoor dat u uw contactgegevens up-to-date houdt met de online microchip-registersite, zoals het Michelson Found Animals Registry. Hier zijn enkele tips om precies dat te doen, evenals hoe u een verloren hond kunt vinden, hoe u kunt voorkomen dat uw hond verdwaalt in de eerste plaats en wat u moet doen met een verloren hond als u er een vindt.

Als je hond of kat ontbreekt, ben je waarschijnlijk doodsbang, hectisch en overstuur. Door kalm en logisch te zijn, kunt u de beste beslissingen nemen om uw geliefde huisdier veilig thuis te krijgen. Volg vervolgens deze stappen om het bekend te maken en probeer uw verloren huisdier te lokaliseren. Leg het met zorg vast en bewaar het.

Als u een verdwaalde kat of hond ziet, probeer het dier te vangen en in bedwang te houden als de omstandigheden dit toelaten. Benader zwerfdieren altijd langzaam en voorzichtig terwijl je met een kalme, zachte stem spreekt. Je kunt ook voedsel gebruiken om een bang dier over te halen om je te benaderen. Probeer het dier niet bang te maken of achterna te jagen in de buurt van het verkeer, want dit zal er soms toe leiden dat het dier in het verkeer komt en gewond raakt.

Idealiter moeten honden worden vastgezet met behulp van een riem of in een omheinde tuin worden geplaatst. Een riem of stuk touw kan in geval van nood als sliplijn worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat deze items niet geschikt zijn als routinematig middel om een hond te besturen. De meeste katten houden er niet van om langere tijd vastgehouden te worden, dus verdwaalde poesjes kunnen het beste worden opgesloten in een kattendrager, veilige doos (met luchtgaten), kleine kamer van uw huis of tijdelijk in uw auto (zolang de auto goed geventileerd en niet te warm is). U moet uw vermiste hond op de markt brengen omdat u zoveel mogelijk mensen de informatie moet krijgen die uw hond mist.

Sociale media, gigantische neonposters, „je auto taggen” en „Intersection Alerts” zijn allemaal zeer effectieve methoden die kunnen en moeten worden gebruikt. En om stress en zorgen te voorkomen, kunt u vertrouwen op een GPS-hondentracker die u altijd kan laten zien waar uw hond is. . Ervoor zorgen dat uw hond altijd reageert op de commando's „komen of „blijven” kan helpen ontsnappen te voorkomen, en krattraining kan een effectieve manier zijn om uw hond veilig te houden als u hem niet kunt bekijken.

Mede-hondenuitlaters zijn vaak een grote hulp omdat ze ook hondenliefhebbers zijn, en hun huisdier kan zelfs een vriend van je zijn. Sommigen ontwikkelen een „afwachtende” benadering (in de overtuiging dat hun hond naar huis zal terugkeren zoals Lassie) en tegen de tijd dat ze actief beginnen te zoeken, zijn de vitale eerste paar uur om de hond te lokaliseren (of getuigen die de hond hebben gezien) verdwenen. Bovendien zullen mensen eerder proberen een raszuivere hond te redden die volgens hen waarde heeft dan een hond van gemengd ras. Ze gaan ervan uit dat hun hond is „gestolen en verkocht aan onderzoek”, terwijl hun hond in feite mogelijk is gered en ter adoptie is aangeboden via een lokaal adoptie-evenement.

Sommige mensen die een zwerfhond vinden die geen halsband heeft, gaan er automatisch van uit dat hij „dakloos” is en daarom werken ze onmiddellijk om de hond te plaatsen in plaats van te proberen de eigenaar van de hond te vinden. Naast het plaatsen van een advertentie over uw vermiste pup, moet u regelmatig het gevonden gedeelte controleren om te zien of iemand uw hond heeft. Zelfs als je ervoor kiest om geen zoekhond te hebben, leer je de wetenschap achter hoe, waar en waarom dieren vermist worden en wat je kunt doen om te helpen. Zet ze overal neer, wat je nog een kans geeft om je buurt te vegen voor het geval je hond terugkeerde of zich eerder verstopte en je hem miste.

Als je overal hebt gekeken wat je maar kunt bedenken en er is nog steeds geen teken, is het tijd om anderen te laten weten dat je hond ontbreekt. Geef jezelf de best mogelijke kans door deze dingen te doen zodra je beseft dat je hond ontbreekt. Veel schuilplaatsen hebben ook de mogelijkheid om de informatie van een hond op te zoeken van hun microchip, dus laat ze weten of uw hond is gechipt om het gemakkelijker te maken om hem te identificeren als ze worden binnengebracht. .