Missen honden hun baasje als ze weg zijn?

Het is niet ongebruikelijk dat honden rouwen om het verlies van een persoon met wie ze een band hebben gehad en die niet langer aanwezig is. Hoewel ze de volledige omvang van menselijke afwezigheid misschien niet begrijpen, begrijpen honden wel het emotionele gevoel iemand te missen die niet langer deel uitmaakt van hun dagelijks leven. Iedereen die ooit een hond heeft gehad, zal zeggen dat deze dieren hun baasjes kunnen missen. Dit blijkt duidelijk uit het angstige en opgewonden gedrag van een hond wanneer hij de eigenaar elke dag thuis ziet komen.

Ik kwam dit onderwerp tegen tijdens het hubhoppen, en dit is zo'n toeval, want een paar dagen geleden vroeg ik me af hoe honden reageren als ze iemand missen. Als uw hond over het algemeen erg alert is en klaar is om trucs te doen en voor traktaties te werken, maar niets van de soorten doet als u weg bent, missen ze u waarschijnlijk. Als je hond over het algemeen veerkrachtig en gelukkig is en graag speelt, maar als je weg bent, zullen ze niets van de soorten doen, missen ze je. In plaats van jezelf constant af te vragen of honden hun baasjes missen in kennels, moet je je concentreren op hoe hun tijd daar hen ten goede kan komen.

Je hond zal je zeker missen terwijl je weg bent van hem, maar dit betekent niet dat hij depressief is. Een studie gepubliceerd in Psychology Today onthulde dat honden ons acuter missen als we langere tijd weg zijn geweest. Het is één ding voor je hond om je te missen, maar het is iets anders dat ze van streek zijn door je afwezigheid. Hoewel je hond je zeker zal missen als je weg bent, zijn er dingen die je kunt doen om je hond sneller in zijn nieuwe omgeving te laten vestigen.

Veel mensen maken zich zorgen dat hun hond ze niet alleen mist als ze in kennels zitten, maar ze uiteindelijk zelfs zal vergeten. Als je overweegt dat honden hun baasjes missen in kennels, is het interessant om na te denken over hun gevoel voor tijd. Houd er rekening mee dat hoe jonger een hond is, hoe kleiner de kans dat ze gestrest of angstig worden over het missen van hun baasjes. Hoewel studies suggereren dat honden hun baasjes missen terwijl ze in kennels zijn, zou dit je niet moeten afschrikken.