Hoe om te gaan met vermist huisdier?

Voor degenen onder u die deze vorm van verdriet kunnen ervaren, kunnen de volgende tips u wat troost bieden, Erken dat u rouwt. Bedenk wat je geliefde huisdier zou willen dat je doet. Word lid van een steungroep voor verlies van huisdieren. Het is zo verleidelijk om te beloven dat een huisdier terugkomt of, omgekeerd, te ontkennen dat hij echt weg is.

Maar verzet je, adviseert Landa Coldiron, een Burbank, CA, huisdierenzoeker die in honderden huishoudens is geroepen. Vertel je kinderen in plaats daarvan wat er is gebeurd op een manier die ze kunnen begrijpen. Vermijd de term „weggelopen, het kan beangstigend zijn voor kleine kinderen, legt Dr. Een verloren huisdier heeft een grotere kans om naar u terug te worden gestuurd als ze altijd een halsband en een ID-label dragen met uw naam, adres en telefoonnummer.

Om ervoor te zorgen dat uw hond naar huis gaat als hij ooit verdwaald raakt, vraagt u uw dierenarts of plaatselijke dierenasiel om hem te microchippen. Zorg ervoor dat u uw contactgegevens up-to-date houdt met de online microchip-registersite, zoals het Michelson Found Animals Registry.