Waarom kunnen honden niet worden gerepareerd?

Showhonden kunnen echter nooit worden gesteriliseerd of gecastreerd; dat is een automatische diskwalificatie. En voor reuen moeten er „twee normale testikels” zijn die zich normaal in het scrotum bevinden. Opgericht in 1884, is de American Kennel Club het oudste en waarschijnlijk bekendste register zonder winstoogmerk voor raszuivere honden in de Verenigde Staten. Registreren bij de AKC vereist meestal alleen dat uw hond, haar ouders en voorouders raszuiver zijn.

Steriliseerde en gecastreerde honden komen in aanmerking voor registratie, maar niet voor competitie in conformatieshows. Deze evenementen zijn uitsluitend bedoeld voor het evalueren van fokdieren, dus gesteriliseerde honden komen niet in aanmerking. Maar wanhoop niet - zoals iedereen die eigendom is van een hond weet, is conformatie niet alles. Bij het selecteren van aan welke evenementen je wilt deelnemen, zijn er een paar vragen die eerst moeten worden bepaald.

Is uw nieuwe hond AKC-registraeerbaar? Heb je AKC-papieren voor hem? Zo ja, dan kun je deelnemen aan alle bovengenoemde sporten. Als je van plan bent hem te laten castreren, kun je nog steeds deelnemen aan Gehoorzaamheid, Rally, Junior Handling en Herding. Ook, als je om de een of andere reden geen AKC-papieren voor hem hebt en je bent van plan hem te castreren, kun je nog steeds deelnemen aan alle behalve de Conformation-evenementen via het PAL (Purebred Alternative Listing) -programma. Een andere geweldige bron om erachter te komen welke leuke dingen je met je kunt doen, is de Collie Parent Club-website.

Je hebt niet gezegd of je een puppy of volwassen hond kreeg, maar de beste plek om te beginnen is om een plaatselijke club bij jou in de buurt te vinden en te beginnen met gehoorzaamheidslessen om de basis te leren, wat je een geweldige basis voor een veelvoud aan sporten. Veel clubs bieden ook rallylessen aan om u op weg te helpen in deze opwindende sport die de band tussen u en uw hond echt verbetert. Daarnaast zijn er tientallen Herding-clubs in het hele land die u kunnen helpen betrokken te raken bij het hoeden van tests en proeven. Welke gebeurtenis u ook besluit te doen met uw nieuwe huisdier, het is een geweldige manier om uw band met hem te versterken.

De American Kennel Club erkent de voordelen van het castreren en castreren van honden die geen deel uitmaken van een verantwoord fokprogramma of niet worden getoond. Het kiezen van het juiste hondenregister met de AKC vereist doorgaans alleen dat uw hond, haar ouders en voorouders raszuiver zijn. Hoewel het doel van Conformatie-evenementen (hondenshows) is om de beste fokvoorraad raszuivere honden te definiëren, willen veel verantwoordelijke hondenbezitters graag in de showring concurreren met hun hond die ze hadden veranderd. Het grootste verschil tussen raszuivere en gemengde rasshows is dat honden in raszuivere shows intact moeten zijn, aangezien het doel is om een lijn van kwaliteitshonden voort te zetten.

Rechters die door de AKC zijn goedgekeurd, onderzoeken de honden en „plaatsen ze volgens hoe nauw elke hond zich verhoudt tot de officiële standaard van het ras. Hondenshows zijn bedoeld om het beste van het ras naar boven te halen in raszuivere shows en om gezonde honden te bevorderen in zowel raszuivere als gemengde rassenwedstrijden. Uit de studie bleek ook dat honden die waren gerepareerd voordat ze 6 maanden oud waren, veel hogere percentages orthopedisch letsel hadden, en dat het mager houden van honden die verwondingen niet verhinderde. Nationale onderzoeksorganisaties hebben gemeld dat de meerderheid van de ongewenste honden in de Verenigde Staten afkomstig is van eigenaren die niet of niet bereid zijn om hun hond te trainen, te socializen en voor hun hond te zorgen.

Je kunt een Ringcraft-les bijwonen, die zich richt op training voor een hondenshow en je leert hoe je je hond het beste kunt presenteren op een wedstrijd. De hondendeuren zijn geopend voor de gemengde rassen van de wereld, en elke hond van een Labradoodle tot een Duitse herder Chihuahua-mix tot een „Heinz 57” kan concurreren in een hondenshow, en trots een CHVoor zijn of haar naam laten zien. Deze honden kunnen afkomstig zijn uit dierenasielen, of van eigenaren die niet langer op een verantwoorde manier voor hun honden kunnen zorgen. Deze op vaardigheden gebaseerde evenementen zijn opgemaakt via The Mixed Breed Dog Clubs of America, een nationale organisatie die hondenshows organiseert voor mutts.

Mensen die actief zijn in hondensporten besteden veel aandacht aan onderzoek naar gewrichtsproblemen, en velen kiezen er nu voor om niet te steriliseren of te castreren, zei Wendy Garvin, een hondentrainer in Riverton, Utah. Hoewel veel mensen honden laten zien voor de lol, is het echte doel van hondenshows om kwaliteitsfokdieren te evalueren om de integriteit van het ras te behouden. Eigenaren van gezelschapsdieren pronken met hun honden op hondenshows, dit zijn georganiseerde evenementen die een ruim publiek bieden dat klaar is om de glorie van het hondenrijk te bewonderen. Hoewel een gehoorzame hond gerespecteerd moet worden in de gemeenschap, vooral in competitie, is het voor veel honden misschien niet erg leuk.

.