Missen honden hun favoriete persoon?

Honden kiezen beste vrienden om veel van dezelfde redenen als mensen, en een deel ervan is eenvoudige persoonlijkheidscompatibiliteit. Meer overwegend zijn echter de vroege indrukken die uw hond van u heeft, vooral als u ze al sinds de puppytijd kent. Quality time en de hoeveelheid tijd die samen wordt doorgebracht, is een andere factor die de beste vriend van uw hond kan bepalen. Als uw hond echt leuke, diepe hechtingstijd met u heeft gehad en daar meer van anticipeert, kunnen ze in de buurt blijven, klaar om te spelen of lekker te knuffelen.

De meeste honden vergeten niet alleen hun vorige eigenaren wanneer ze door nieuwe worden geadopteerd, althans niet onmiddellijk. Hoe langer een hond bij iemand woont, hoe meer hij gehecht raakt. Dus ja, honden rouwen wel en ze missen hun vrienden wel. Heb je al eerder een rouwhond gehad? We horen graag jouw verhaal.

Hoewel je hond je zeker zal missen als je weg bent, zijn er dingen die je kunt doen om je hond sneller in zijn nieuwe omgeving te laten vestigen. Als je hond over het algemeen veerkrachtig en gelukkig is en graag speelt, maar als je weg bent, zullen ze niets van de soorten doen, missen ze je. Wanneer een hond met een nauwe band een familielid verliest, of het nu een andere hond in het huishouden is of een menselijke metgezel, kunnen de fysieke tekenen van depressie zichtbaar zijn. Ik kwam dit onderwerp tegen tijdens het hubhoppen, en dit is zo'n toeval, want een paar dagen geleden vroeg ik me af hoe honden reageren als ze iemand missen.

Je hond zal je zeker missen terwijl je weg bent van hem, maar dit betekent niet dat hij depressief is. Veel mensen maken zich zorgen dat hun hond ze niet alleen mist als ze in kennels zitten, maar ze uiteindelijk zelfs zal vergeten. In plaats van jezelf constant af te vragen of honden hun baasjes missen in kennels, moet je je concentreren op hoe hun tijd daar hen ten goede kan komen. Hoewel ze de volledige omvang van menselijke afwezigheid misschien niet begrijpen, begrijpen honden wel het emotionele gevoel iemand te missen die niet langer deel uitmaakt van hun dagelijks leven.

Als uw hond over het algemeen erg alert is en klaar is om trucs te doen en voor traktaties te werken, maar niets van de soorten doet als u weg bent, missen ze u waarschijnlijk. Als je overweegt dat honden hun baasjes missen in kennels, is het interessant om na te denken over hun gevoel voor tijd. Een studie gepubliceerd in Psychology Today onthulde dat honden ons acuter missen als we langere tijd weg zijn geweest. Houd er rekening mee dat hoe jonger een hond is, hoe kleiner de kans dat ze gestrest of angstig worden over het missen van hun baasjes.

Terwijl sommige honden een enkele persoon kiezen om zich emotioneel aan vast te houden, houden sommige honden van sociale ervaringen met mensen en hebben ze grote groepen mensen waarmee ze vriendelijk zijn. Hoewel studies suggereren dat honden hun baasjes missen terwijl ze in kennels zijn, zou dit je niet moeten afschrikken.