Hoe vinden honden hun weg terug naar huis nadat ze verdwaald zijn?

Honden zijn in staat om zich aan te scherpen op één specifieke geur (een bekend persoon, dier, plas gemarkeerde boom) en deze over lange afstanden te volgen. Ze vertrouwen op overlappende cirkels van bekende geuren om hun weg terug naar huis te vinden, net zoals we kunnen vertrouwen op gsm-pings op torens om specifieke locaties te vinden. Onderzoekers rustten 27 honden van 10 rassen uit met camera's en GPS-halsbanden en volgden vervolgens een gecombineerd totaal van 622 proeven in bossen in Tsjechië. Voor het experiment liepen honden met hun baasjes door het bos, zonder lijn, totdat ze hun prooi geurden.

Toen ze vertrokken om de prooi te vangen, bleef de eigenaar op zijn plaats. Het team bestudeerde vervolgens de terugreizen van de honden naar hun eigenaren en het is misschien geen verrassing om te horen dat veel honden hun krachtige neus gebruikten om te navigeren, waarbij bijna 60 procent van hen hun uitgaande route volgde door hun eigen geur te traceren. Elke keer dat uw hond een wandeling door uw buurt maakt, gebruikt hij zijn neus om vertrouwd te raken met de geuren van thuis. Er zijn de brandkranen en de struiken, de trottoirs en de hekken.

En hij ruikt niet alleen terwijl hij gaat, hij laat ook verschillende geuren achter, elke keer dat hij zijn poten neerlegt. Dus als je een verloren hond hebt, begin dan meteen met zoeken om je kansen om ze te vinden te vergroten. Je hond kan zelfs alleen terugkeren en geur gebruiken om zijn weg te wijzen. Zelfs de meest gedomesticeerde honden kunnen lange afstanden afleggen en overleven door voedsel en water op te zoeken totdat ze weer thuis zijn.

Je hebt zeer goede kansen om weer herenigd te worden met je hond. En om stress en zorgen te voorkomen, kunt u vertrouwen op een GPS-hondentracker die u altijd kan laten zien waar uw hond is. Tegelijkertijd zijn er nog veel gevallen van verloren honden te vinden, dus het is veilig om te zeggen dat hoewel sommige honden hun weg terug naar huis kunnen navigeren, het misschien niet zo gemakkelijk is voor anderen. Als je aan deze overtuiging vasthoudt, zou je moeten kunnen blijven proberen en alles kunnen doen om je geliefde huisdier te doorzoeken, ongeacht of je hond al een week, een maand of zelfs jaren vermist is.

Benediktová speculeert dat alle hondenrassen waarschijnlijk de kracht hebben om magnetische informatie te ontvangen, maar dat het gevoel gewoon slapend is bij honden. De Tractive GPS Dog Tracker (hierboven afgebeeld) maakt gebruik van GPS-technologie ????️ om u te helpen ???? de locatie van uw hond ???? overal ter wereld te bepalen. Gebouwd om lang mee te gaan, dit leuke donuthondspeelgoed is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat de tanden van honden niet slijt. Maar kan een hond zijn weg naar huis vinden? Er zijn genoeg verhalen geweest die ons vertellen dat honden inderdaad een manier hebben om hun weg terug naar huis te vinden nadat ze weken of maanden verdwaald zijn geweest, over lange afstanden.

Rekening houdend met hoe honden hun weg terug naar huis kunnen vinden, kan verder gaan uw hond helpen, omdat u enkele bekende geurmarkeringen achterlaat op locaties waar u bent geweest. Bekend zijn met sommige locaties, zelfs weg van huis, kan een hond helpen zijn weg terug te vinden naar zijn menselijke gedachte, het zou geen verrassing moeten zijn dat dit het meest nuttig zal zijn voor een hond die ergens dicht bij huis verdwaalt, zoals in een gebied waar hij of zij vaak gaat wandelen. Een hond die buiten zijn eigen directe bereik dwaalt, kan in de volgende cirkel de geur van bijvoorbeeld een bekende hond oppikken. Na 96 uur zoeken met vrijwilligers en drones besloten de eigenaren van de honden wat worstjes te grillen op de plek waar de honden voor het laatst waren gezien, meldt The Telegraph.

Maar veel bezorgde hondenouders zoals jij hebben in je schoenen gestaan en werden uiteindelijk weer met succes herenigd met hun geliefde honden. Idealiter zou uw hond altijd een GPS-hondentracker dragen, waarmee u hem binnen enkele seconden kunt lokaliseren. De beste kans die je hebt om je te herenigen met je hond als hij ooit verdwaalt, is door ervoor te zorgen dat hij een microchip en een hondenID-label en halsband heeft.