Wat betekent het als een soldaat je zijn dogtags geeft?

Het belangrijkste doel van de militaire dogtags is om soldaten te identificeren die gewond of gedood zijn terwijl ze in actie zijn. Deze dogtags worden aan de soldaten toegewezen als vervanging van de plastic bedrukte identiteitskaarten vanwege hun weerstand tegen barre weersomstandigheden en duurzaamheid. Het doel van dogtags is om lichamen te identificeren. Het nemen van dogtags maakt van die overleden persoon een onbekende soldaat, met een andere familie met niets meer van hun verloren lid.

Het is in de trant van degenen die moorden tellen. Het is onmenselijk en wordt over het algemeen door veel soldaten neergekeken. Ze stonden op het punt zes mijl zigzaggende grondwerken aan te vallen die hen zouden blootstellen aan verwelkende kruisbranden. De mannen wilden het leger een manier geven om hun lichaam te identificeren zodra de schietpartij voorbij was.

Andere geruchten over de oorsprong van de bijnaam zijn onder meer tekenaars uit de Tweede Wereldoorlog die ze dogtags noemen omdat ze beweerden dat ze als honden werden behandeld. Vanwege de geschiedenis van dogtags en het gebruik ervan vinden sommige mensen het dragen van nep-dogtags een beetje aanstootgevend, terwijl anderen het niet schelen. Dat gezegd hebbende, zal dit gedetailleerde artikel dat we hier hebben samengesteld, u algemene informatie vertellen over dogtags en meer specifiek, wat er op militaire dogtags gebeurt. Het bleef aan populariteit winnen onder de massa, en nu kunnen militaire dienstleden, evenals burgers, dogtags dragen, hoewel er een verschil is tussen militaire en civiele dogtags.

Ze kregen de bijnaam Hundemarken (het Duitse equivalent van dogtags) en vergeleken met een vergelijkbaar identificatiesysteem dat werd ingesteld door de hondenlicentievergoeding, waarbij tags werden toegevoegd aan halsbanden van die honden waarvan de eigenaren de vergoeding betaalden, in de Pruisische hoofdstad Berlijn rond dezelfde periode.