Kun je een hond laten zien die gerepareerd is?

Bij het selecteren van aan welke evenementen je wilt deelnemen, zijn er een paar vragen die eerst moeten worden bepaald. Is uw nieuwe hond AKC-registraeerbaar? Heb je AKC-papieren voor hem? Zo ja, dan kun je deelnemen aan alle bovengenoemde sporten. Als je van plan bent hem te laten castreren, kun je nog steeds deelnemen aan Gehoorzaamheid, Rally, Junior Handling en Herding. Ook, als je om de een of andere reden geen AKC-papieren voor hem hebt en je bent van plan hem te castreren, kun je nog steeds deelnemen aan alle behalve de Conformation-evenementen via het PAL (Purebred Alternative Listing) -programma.

Een andere geweldige bron om erachter te komen welke leuke dingen je met je kunt doen, is de Collie Parent Club-website. Opgericht in 1884, is de American Kennel Club het oudste en waarschijnlijk bekendste register zonder winstoogmerk voor raszuivere honden in de Verenigde Staten. Registreren bij de AKC vereist meestal alleen dat uw hond, haar ouders en voorouders raszuiver zijn. Steriliseerde en gecastreerde honden komen in aanmerking voor registratie, maar niet voor competitie in conformatieshows.

Deze evenementen zijn uitsluitend bedoeld voor het evalueren van fokdieren, dus gesteriliseerde honden komen niet in aanmerking. Maar wanhoop niet - zoals iedereen die eigendom is van een hond weet, is conformatie niet alles. Ja, een gesteriliseerde teef kan nog steeds de hormonen produceren die intacte reuen zullen aantrekken. Die hormonen zijn zo sterk verminderd dat het intacte mannetje (wat betekent ongewijzigd) haar niet als een levensvatbare vrouw zal beschouwen om mee te paren.

Helaas zal je hond je niet vertellen of ze gesteriliseerd is of niet. Zelfs als ze kon praten, zou ze zich de procedure niet eens kunnen herinneren. Tegenwoordig worden honden vaak gesteriliseerd als ze nog heel jong zijn (vooral als je je hond uit een asiel hebt gehaald) en ze worden onder narcose gebracht. Er zijn echter enkele aanwijzingen om u te helpen erachter te komen.

Het is een veelvoorkomend misverstand dat vrouwelijke honden beter één nest kunnen hebben voordat ze worden gesteriliseerd. Hoewel hormonen de manier waarop het dier zich voelt kunnen beïnvloeden, hebben honden niet het vermogen om zich broederig te voelen. Het toestaan van één nest voordat ze worden gecastreerd, heeft geen bewezen gezondheids- of gedragsvoordeel en kan bijdragen aan het aantal ongewenste honden in reddingscentra. Hoewel bevallen een natuurlijke gebeurtenis is, kan het ook gevaarlijk zijn.

Stel je voor dat je uiteindelijk moet betalen voor een keizersnede of zelfs geconfronteerd wordt met het verlies van een geliefd huisdier vanwege geboortecomplicaties? Spaying voorkomt ook dodelijke ziekten zoals baarmoederinfecties (pyometra genoemd) en valse zwangerschappen, die gedragsproblemen kunnen veroorzaken. Veranderingen in de Kennel Club-regelgeving betekenen dat gecastreerde stamboomhonden kunnen worden getoond. Zoals de meeste dieren planten honden zich uitsluitend instinctief voort - om het voortbestaan van hun soort te garanderen. Ze hebben gevoelens, maar ze kunnen ze niet rationaliseren om te pijnigen na nakomelingen die ze niet hebben gehad en zullen niet worden beïnvloed door het niet kunnen krijgen van puppy's.

Teven zullen hun puppy's pas twee maanden na hun geboorte verzorgen, om ervoor te zorgen dat ze worden gevoed, schoongemaakt en de basisregels in het leven leren. Ondertussen herkennen reuen puppy's niet eens als hun eigen puppy's. Wij dierenartsen adviseerden vroeger om jonge dieren te steriliseren of te castreren op een leeftijd van ongeveer 6 maanden. En we leerden dat pups al op de leeftijd van 8 weken konden worden veranderd en snel terug konden stuiteren van de operatie, waardoor het voor schuilplaatsen gemakkelijker werd om ze te adopteren wetende dat ze zich niet zouden voortplanten.

Als u en uw dierenarts besluiten dat wachten om uw hond te steriliseren of te castreren geschikt is voor zijn gezondheid, heeft u misschien vragen over hoe het is om met een intacte hond te leven. Hoewel veel mensen honden laten zien voor de lol, is het echte doel van hondenshows om kwaliteitsfokdieren te evalueren om de integriteit van het ras te behouden. Als u bijvoorbeeld de naam van de vorige hondeneigenaar kent, kunt u verschillende dierenartspraktijken in uw stad bellen om te kijken of ze nog steeds de medische dossiers van de hond hebben. Hoewel een echografie inzicht kan geven over de vraag of een hond gesteriliseerd is of niet, kan het een uitdaging zijn om te controleren op die gevallen van honden die zijn gesteriliseerd maar wat eierstokweefsel hebben achtergelaten.

U kunt bijvoorbeeld zien of een hond gefixeerd is door de hoeveelheid luteïniserend hormoon in het bloed van de hond te meten. Elke hondenbezitter moet zijn dierenarts raadplegen over de gezondheidseffecten van castratie voor zijn individuele hond. Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen er ook voor kiezen om honden intact te houden (niet gecastreerd) omdat het werkhonden of hondensporters zijn voor wie de aanwezigheid van testosteron bijdraagt aan een betere spiertonus. Het castreren van een reu is een snelle procedure met een zeer korte hersteltijd, terwijl uw teef wat meer rust nodig heeft nadat hij is gesteriliseerd, omdat de operatie wat invasiever is.

De hondendeuren zijn geopend voor de gemengde rassen van de wereld, en elke hond van een Labradoodle tot een Duitse herder Chihuahua-mix tot een „Heinz 57” kan deelnemen aan een hondenshow en trots een CHvoor zijn of haar naam weergeven. .