Wat doet een hond als hij zijn baasje mist?

Kauwen op je bezittingen, huilen als je weggaat, en naar de deur staren nadat je weg bent, zijn allemaal belangrijke indicatoren. Ze zullen er ook heel veel van maken dat je naar huis terugkeert; ze kunnen op je been leunen, of ze kunnen vrolijk door het huis snuffelen. Honden die hun baasjes missen, kunnen depressief en moedeloos worden. Extra tijd en aandacht kunnen hen helpen dit zeer reële gevoel van verlies te overwinnen.

Geef de hond een nieuw speeltje. Doe mee aan een spelletje apporteren of touwtrekken om de hond bezig te houden en te voorkomen dat ze vaart en op zoek gaat naar haar baasje. Speelgoed gevuld met traktaties is bijzonder nuttig bij het afleiden van een eenzame hond. Als je hond over het algemeen veerkrachtig en gelukkig is en graag speelt, maar als je weg bent, zullen ze niets van de soorten doen, missen ze je.

Het is één ding voor je hond om je te missen, maar het is iets anders dat ze van streek zijn door je afwezigheid. Als uw hond over het algemeen erg alert is en klaar is om trucs te doen en voor traktaties te werken, maar niets van de soorten doet als u weg bent, missen ze u waarschijnlijk. Ik kwam dit onderwerp tegen tijdens het hubhoppen, en dit is zo'n toeval, want een paar dagen geleden vroeg ik me af hoe honden reageren als ze iemand missen. Veel mensen maken zich zorgen dat hun hond ze niet alleen mist als ze in kennels zitten, maar ze uiteindelijk zelfs zal vergeten.

Wanneer een hondenbezitter voor langere tijd weg is, kan het voor de hond moeilijk zijn om te begrijpen en ermee om te gaan. Hoewel je hond je zeker zal missen als je weg bent, zijn er dingen die je kunt doen om je hond sneller in zijn nieuwe omgeving te laten vestigen. Houd er rekening mee dat hoe jonger een hond is, hoe kleiner de kans dat ze gestrest of angstig worden over het missen van hun baasjes. Hoewel studies suggereren dat honden hun baasjes missen terwijl ze in kennels zijn, zou dit je niet moeten afschrikken.

Wanneer een hondenbezitter sterft en zijn huisdier achterlaat, kan de hond een diep gevoel van verlies ervaren en kan hij een periode van rouw doormaken. Hoewel ze de volledige omvang van menselijke afwezigheid misschien niet begrijpen, begrijpen honden wel het emotionele gevoel iemand te missen die niet langer deel uitmaakt van hun dagelijks leven. Als je overweegt dat honden hun baasjes missen in kennels, is het interessant om na te denken over hun gevoel voor tijd. Je hond zal je zeker missen terwijl je weg bent van hem, maar dit betekent niet dat hij depressief is.

In plaats van jezelf constant af te vragen of honden hun baasjes missen in kennels, moet je je concentreren op hoe hun tijd daar hen ten goede kan komen.