Waarom kunnen honden niet worden gesteriliseerd?

Een winnende hond heeft een goede conditie (uiterlijk en structuur), waardoor hij of haar waarschijnlijk raszuivere puppy's van hoge kwaliteit produceert. Omdat de focus ligt op fokken, mogen gecastreerde of gesteriliseerde honden niet deelnemen aan raszuivere shows, maar zijn ze toegestaan in evenementen van gemengd ras. Opgericht in 1884, is de American Kennel Club het oudste en waarschijnlijk bekendste non-profitregister voor raszuivere honden in de Verenigde Staten. Registreren bij de AKC vereist doorgaans alleen dat uw hond, haar ouders en voorouders raszuiver zijn.

Steriliseerde en gecastreerde honden komen in aanmerking voor registratie, maar niet voor wedstrijden in conformatieshows. Deze evenementen zijn uitsluitend bedoeld voor het evalueren van fokdieren, dus gesteriliseerde honden komen niet in aanmerking. Maar wanhoop niet - zoals iedereen die eigendom is van een hond weet, is conformatie niet alles. De American Kennel Club erkent de voordelen van het castreren en castreren van honden die geen deel uitmaken van een verantwoord fokprogramma of niet worden getoond.

Ja, gecastreerde honden kunnen concurreren in behendigheid. In AKC-behendigheid is het zelfs een vereiste dat niet-raszuivere honden worden gecastreerd of gesteriliseerd om deel te nemen aan een evenement. Op andere locaties zoals USDAA mogen concurrenten intacte honden van elk ras of mix laten zien. Hoewel veel mensen honden voor de lol laten zien, is het echte doel van hondenshows om kwaliteitsfokdieren te evalueren om de integriteit van het ras te behouden.

Honden die niet deelnemen aan een van de variëteiten hebben ook strikte normen, waaronder een van de nieuwste honden die door de AKC wordt erkend, de Dogo Argentino. Als u en uw dierenarts besluiten dat wachten om uw hond te steriliseren of te castreren geschikt is voor zijn gezondheid, heeft u misschien vragen over hoe het is om met een intacte hond te leven. Uit de studie bleek ook dat honden die waren gerepareerd voordat ze 6 maanden oud waren, veel hogere percentages orthopedisch letsel hadden, en dat het mager houden van honden die verwondingen niet verhinderde. Hondenshows hebben alles te maken met conformatie, wat betekent dat de juryleden kijken of een hond voldoet aan de specifieke rasnormen die voor dat ras zijn vastgesteld door de American Kennel Club (AKC).

Als een rechter een hond bedreigend of bedreigend acht, markeren ze de hond „verontschuldigd (niet gediskwalificeerd) in hun boek en mag hij niet concurreren. Mensen die actief zijn in hondensporten besteden veel aandacht aan onderzoek naar gewrichtsproblemen, en velen kiezen er nu voor om niet te steriliseren of te castreren, zei Wendy Garvin, een hondentrainer in Riverton, Utah. Volgens de AKC-regels die van toepassing zijn op hondenshows, een hond die de „verontschuldigde notatie in zijn boek krijgt voor het drie keer bedreigen of bedreigen van een rechter, wordt gediskwalificeerd door de AKC. De hondendeuren zijn geopend voor de gemengde rassen van de wereld, en elke hond van een Labradoodle tot een Duitse herder Chihuahua-mix tot een „Heinz 57” kan deelnemen aan een hondenshow en trots een CHvoor zijn of haar naam weergeven.

Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen er ook voor kiezen om honden intact te houden (niet gecastreerd) omdat het werkhonden of hondensporters zijn voor wie de aanwezigheid van testosteron bijdraagt aan een betere spiertonus. Hoewel een gehoorzame hond gerespecteerd moet worden in de gemeenschap, vooral in competitie, is het voor veel honden misschien niet erg leuk. Hoewel het doel van Conformatie-evenementen (Dog Shows) is om de beste fokvoorraad raszuivere honden te definiëren, willen veel verantwoordelijke hondenbezitters graag in de showring concurreren met hun hond die ze hadden veranderd. Nationale onderzoeksorganisaties hebben gemeld dat de meerderheid van de ongewenste honden in de Verenigde Staten afkomstig is van eigenaren die niet of niet bereid zijn om te trainen, te socializen en voor hun hond te zorgen.

Deze honden kunnen afkomstig zijn uit dierenasielen, of van eigenaren die niet langer op een verantwoorde manier voor hun honden kunnen zorgen.