Wie mist hond?

Een verloren huisdier heeft een grotere kans om aan u te worden geretourneerd als ze altijd een halsband en een ID-label dragen met uw naam, adres en telefoonnummer. Om ervoor te zorgen dat uw hond naar huis gaat als hij ooit verdwaald raakt, vraagt u uw dierenarts of plaatselijke dierenasiel om hem te microchippen. Zorg ervoor dat u uw contactgegevens up-to-date houdt met de online microchip-registersite, zoals het Michelson Found Animals Registry. Vergeet niet dat slechts 15% van de verloren hondenouders hun hond vond dankzij een microchip of ID-tag.

Je kunt niet alleen op een microchip vertrouwen om je hond te vinden. Microchips bevatten geen GPS of andere technologie waarmee u uw hond in realtime kunt volgen of lokaliseren. De enige taak van een microchip is om de gegevens van een vermiste hond te identificeren voor het geval ze verloren en gevonden zijn. Leg het met zorg vast en houd het vast.

Als je een verdwaalde kat of hond ziet, probeer het dier te vangen en in bedwang te houden als de omstandigheden het toelaten. Benader zwerfdieren altijd langzaam en voorzichtig terwijl je met een kalme, zachte stem spreekt. Je kunt ook voedsel gebruiken om een bang dier over te halen om je te benaderen. Probeer het dier niet bang te maken of achterna te jagen in het verkeer, want dit zal er soms toe leiden dat het dier in het verkeer komt en gewond raakt.

Idealiter moeten honden worden vastgezet met een riem of in een omheinde tuin worden opgesloten. Een riem of stuk touw kan in geval van nood als sleepkabel worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat deze items niet geschikt zijn als routinematig middel om een hond te besturen. De meeste katten houden er niet van om lang vastgehouden te worden, dus zwerfpoesjes kunnen het beste worden opgesloten in een kattendrager, veilige doos (met luchtgaten), kleine kamer van uw huis of tijdelijk in uw auto (zolang de auto goed geventileerd is en niet te warm). Je hebt ongetwijfeld de talloze posters rond Greenpoint gezien die de gemeenschap waarschuwen voor vermiste hond Frankie.