Waar gaan honden heen als ze verdwaald raken?

Mensen nemen verloren huisdieren mee naar lokale dierenartsen, dierenziekenhuizen, kennels, trimmers, zelfs dierenwinkels. Ze brengen ze naar dierenasielen (die soms ver weg zijn en beperkte openingstijden hebben) en om organisaties te redden. Als het wordt gevonden met een tag met actuele informatie, maakt het de terugkeer naar u eenvoudig. Agressieve honden, paniekerige honden (vuurwerk, betrokken bij auto-ongeluk) en honden met schichtig, verlegen temperament zullen moeilijker te vangen zijn en lopen het risico verder te reizen.

Deze honden rennen vaak blindelings en kunnen kilometers reizen voordat ze ingrijpen. Wanneer ze uiteindelijk vertragen, zullen ze vaak gebieden zoeken (bebost bos, begraafplaatsen, kreken, enz. Je moet je zoektocht concentreren op agressieve posterbordverdelingen, aanvankelijk op het ontsnappingspunt en uiteindelijk op gebieden van waarnemingen. De straal voor uw posters moet echter een groot gebied omvatten - in sommige gevallen een straal van 5 tot 10 mijl.

Leg het met zorg vast en bewaar het. Als u een verdwaalde kat of hond ziet, probeer het dier te vangen en in bedwang te houden als de omstandigheden dit toelaten. Benader zwerfdieren altijd langzaam en voorzichtig terwijl je met een kalme, zachte stem spreekt. Je kunt ook voedsel gebruiken om een bang dier over te halen om je te benaderen.

Probeer het dier niet bang te maken of achterna te jagen in de buurt van het verkeer, want dit zal er soms toe leiden dat het dier in het verkeer komt en gewond raakt. Idealiter moeten honden worden vastgezet met behulp van een riem of in een omheinde tuin worden geplaatst. Een riem of stuk touw kan in geval van nood als sliplijn worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat deze items niet geschikt zijn als routinematig middel om een hond te besturen. De meeste katten houden er niet van om langere tijd vastgehouden te worden, dus verdwaalde poesjes kunnen het beste worden opgesloten in een kattendrager, veilige doos (met luchtgaten), kleine kamer van uw huis of tijdelijk in uw auto (zolang de auto goed geventileerd en niet te warm is).

Maar in een volledige derde van de gevallen deden honden iets anders. Aan het begin van hun thuisgebonden reis renden ze ongeveer 20 meter (65 voet) langs de noord-zuidas, ongeacht of hun eigenaar zich ten noorden of zuiden van hen bevond of niet. Vervolgens renden ze terug op een geheel nieuwe route. Je kunt een tweede hond (aan een 30 voet lange riem) gebruiken als attractieapparaat om je hond af te leiden, zodat je dichtbij genoeg kunt komen om hem te vangen.

De Tractive GPS Dog Tracker (hierboven afgebeeld) maakt gebruik van GPS-technologie ????️ om u te helpen ???? de locatie van uw hond ???? overal ter wereld te bepalen. Wanneer gemiddelde automobilisten een hond van gemengd ras over het trottoir zien draven, is hun indruk vaak dat de hond in de buurt thuishoort of dat het een dakloze verdwaalde is. Uitgaande honden vinden vaak andere honden om mee te spelen, of andere mensen die vriendelijk zijn en het waarschijnlijk zullen beschermen, voeden en troosten. Plaats goed zichtbare posters voor verloren honden in het gebied van verdwijning en maak gebruik van een flyer-distributiedienst die berichten naar huizen stuurt binnen een straal van anderhalve kilometer van waar de hond ontsnapte.

Een hond die midden in de nacht ontsnapt, reist verder voordat hij wordt gezien dan een hond die ontsnapt tijdens het spitsuurverkeer. Maar veel bezorgde hondenouders zoals jij hebben in je schoenen gestaan en werden uiteindelijk weer met succes herenigd met hun geliefde honden. Ze gaan ervan uit dat hun hond is „gestolen en verkocht aan onderzoek”, terwijl hun hond in feite mogelijk is gered en ter adoptie is aangeboden via een lokaal adoptie-evenement. Als je geen toegang hebt tot een MAR-technicus, gebruik dan een uiterst vriendelijke hond of een hond die de paniekerige hond kent.

Dus, waarom trekt mijn hond zich terug als ik hem aai? Mogelijke redenen waarom uw hond zich heeft teruggetrokken, wanneer u hem aait, zijn dat hij angstig is, dat u hem te hard aait, dat hij een blessure heeft of dat hij denkt dat u iets gaat doen zoals hem ophalen. Dit komt waarschijnlijk omdat de gemiddelde (niet-reddingsgerichte) persoon die een hond van gemengd ras over het trottoir ziet draven het waarschijnlijk niet opmerkt, maar wanneer dezelfde persoon een hond van waarde ziet (zoals een Engelse Bulldog, Afghaan of een Duitse Dog), zullen ze onmiddellijk stoppen. Honden die op het platteland worden aangetroffen, worden vaak verondersteld „gedumpt en dakloos” te zijn; veel reddingswerkers denken nooit dat dit een verloren hond zou kunnen zijn. Bekend zijn met sommige locaties, zelfs weg van huis, kan een hond helpen zijn weg terug te vinden naar zijn menselijke gedachte, het zou geen verrassing moeten zijn dat dit het meest nuttig zal zijn voor een hond die ergens dicht bij huis verdwaalt, zoals in een gebied waar hij of zij vaak gaat wandelen.

Bijvoorbeeld, er is de"zwendel met vrachtwagenchauffeurs” waarbij iemand belt om te zeggen dat ze tijdens het rijden door uw omgeving een zwerfhond hebben opgepikt en zojuist uw verloren hond Ad hebben gezien. Dit komt omdat ze ofwel willen dat de hond (voor zichzelf blijft) of ze aannemen dat omdat het een waardevolle hond is, hij verloren moet gaan (en ze stoppen om te helpen). .