Waar gaan honden heen als ze verdwaald raken?

Als je's nachts een zoekopdracht uitvoert, moeten jij en iedereen die bij de zoektocht betrokken is een zaklamp meenemen. Honden voelen, wanneer ze alleen zijn, een natuurlijk instinct om naar huis terug te keren en ze hebben de neiging om actiever te zijn in de schemering en zonsopgang. Katten daarentegen blijven overdag op schuilplaatsen en bewegen zich meer rond om een nieuwe schuilplaats te zoeken of's nachts op zoek te gaan naar voedsel. Het is dus niet helemaal een slecht idee om in de late uurtjes te zoeken.

Het meenemen van een sterke zaklamp is hoe je's nachts een verloren hond vindt. U kunt een veel groter gebied verlichten en uw huisdier zoeken op alle mogelijke schuilplaatsen. Dus als je een verloren hond hebt, begin dan meteen met zoeken om je kansen om ze te vinden te vergroten. Uw hond kan zelfs alleen terugkeren en geur gebruiken om zijn weg te wijzen.

Zelfs de meest gedomesticeerde honden kunnen lange afstanden afleggen en overleven door voedsel en water te zoeken totdat ze weer thuis zijn. Je hebt zeer goede kansen om weer herenigd te worden met je hond. En om stress en zorgen te voorkomen, kunt u vertrouwen op een GPS-hondentracker die u altijd kan laten zien waar uw hond is. Leg het met zorg vast en bewaar het.

Als u een verdwaalde kat of hond ziet, probeer het dier te vangen en in bedwang te houden als de omstandigheden dit toelaten. Benader zwerfdieren altijd langzaam en voorzichtig terwijl je met een kalme, zachte stem spreekt. Je kunt ook voedsel gebruiken om een bang dier over te halen om je te benaderen. Probeer het dier niet bang te maken of achterna te jagen in de buurt van het verkeer, want dit zal er soms toe leiden dat het dier in het verkeer komt en gewond raakt.

Idealiter moeten honden worden vastgezet met behulp van een riem of in een omheinde tuin worden geplaatst. Een riem of stuk touw kan in geval van nood als sliplijn worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat deze items niet geschikt zijn als routinematig middel om een hond te besturen. De meeste katten houden er niet van om langere tijd vastgehouden te worden, dus verdwaalde poesjes kunnen het beste worden opgesloten in een kattendrager, veilige doos (met luchtgaten), kleine kamer van uw huis of tijdelijk in uw auto (zolang de auto goed geventileerd en niet te warm is). Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat honden vertrouwen op bekende geuren om hun weg terug naar huis te vinden, en die geuren kunnen hen een lange weg leiden.

Een afstand van 10 mijl is niet zo ver voor een hond om een geur te volgen, zolang de windomstandigheden maar goed zijn. Als je een label op je hond hebt met een actueel telefoonnummer inclusief netnummer, met een werkend antwoordapparaat of voicemail erop, of een straatadres inclusief stad en staat, en als je hond wordt gevonden met zijn halsband en label er nog steeds op, dan heb je het werk van je huisdier veel gemakkelijker gemaakt om bij je terug te komen. Uitgaande honden vinden vaak andere honden om mee te spelen, of andere mensen die vriendelijk zijn en het waarschijnlijk zullen beschermen, voeden en troosten. Als uw hond verdwaald is, is de eerste beschermingslijn om bij u terug te komen een halsband met een label dat gemakkelijk identificeert waar de hond thuishoort.

Verreweg het grootste risico voor deze honden als ze vermist worden, is dat ze door een auto worden aangereden en gedood. Honden zijn ongelooflijk veerkrachtig en je ziet veel verhalen in de media van honden die natuurrampen overleven zoals aardbevingen, tornado's en orkanen en die uiteindelijk vanzelf terugkomen. Grootte is ook belangrijk omdat mensen meer geneigd zijn om kleine honden op te halen omdat ze er kwetsbaar uitzien en gemakkelijker te vervoeren en te huisvesten zijn dan grote honden. Honden die groot en sterk zijn, vooral als ze jong zijn, kunnen 5 mijl of meer rennen, terwijl de meeste kleinere honden op zijn best een halve mijl kunnen gaan.

Sommige mensen die een zwerfhond vinden die geen halsband heeft, gaan er automatisch van uit dat hij „dakloos” is en daarom werken ze onmiddellijk om de hond te plaatsen in plaats van te proberen de eigenaar van de hond te vinden. Als uw hond een label heeft met een huidig adres of telefoonnummer met voicemail of een werkend antwoordapparaat, en als uw hond wordt gevonden met zijn halsband en label er nog steeds op, dan heeft u het werk van uw huisdier veel gemakkelijker gemaakt om bij u terug te komen. De verloren hond is gehouden of herhuisvest door een barmhartige Samaritaan die ofwel niet wist dat het illegaal is om een dier te houden dat je hebt gevonden; of waren terughoudend om de hond naar een asiel te brengen. Sommigen ontwikkelen een „afwachtende” benadering (in de overtuiging dat hun hond naar huis zal terugkeren zoals Lassie) en tegen de tijd dat ze actief beginnen te zoeken, zijn de vitale eerste paar uur om de hond te lokaliseren (of getuigen die de hond hebben gezien) verdwenen.

Een hond die midden in de nacht ontsnapt, reist verder voordat hij wordt gezien dan een hond die ontsnapt tijdens het spitsuurverkeer. Bovendien zullen mensen eerder proberen een raszuivere hond te redden die volgens hen waarde heeft dan een hond van gemengd ras. De Tractive GPS Dog Tracker (hierboven afgebeeld) maakt gebruik van GPS-technologie ????️ om u te helpen ???? de locatie van uw hond ???? overal ter wereld te bepalen. Wanneer gemiddelde automobilisten een hond van gemengd ras over het trottoir zien draven, is hun indruk vaak dat de hond in de buurt thuishoort of dat het een dakloze verdwaalde is.

.